Sponsor

31 Aralık 2008 Çarşamba

Zengin Ol Ya da Uğrunda Öl - Get Rich Or Die Tryin 50 Cent

Zengin Ol Ya da Uğrunda Öl - Get Rich Or Die Tryin 50 Cent

50 Cent - Yani Curtis Jackson`ın hayatını anlatan film..
Tüm rap severlerin kesinlikle izlemesini tavsiye ederiz


5.bölüm

Başta Amerika olmak üzere tüm dünyada durdurulamaz bir 50 Cent fırtınası esiyor. Amerika’nın saygın rapçilerinden 50 Cent’in “Get Rich or Die Tryin’” albümünün gördüğü müthiş ilgi satış rakamlarına da yansımaya devam ediyor. Eminem’in yapımcılığını üstlendiği çalışma, “Eminem Show”dan fazla ilgi gördü ve daha başarılı bir satış grafiği yakaladı. Titizlikle oluşturulmuş olan albümün her parçasında harcanan büyük emeğin izleri var. Bu konuda Eminem’i de prodüktörlükteki başarısı için tebrik etmek gerekiyor.

Albümden çıkan ilk single “In Da Club”, tüm dünyayı sarsan bir hit şarkı olarak listelere bomba gibi düştü. Ülkemizde de, gece kulüplerinde ve partilerde son zamanların en çok çalınan yabancı şarkılarından biri olmayı başardı. Dinlerken yerinde duramayacağınız, özellikle güçlü baslarıyla dinleyenin iliklerine işleyen “In Da Club”, başarılı klibiyle de müzik televizyonlarınınson dönemdeki gözdesi oldu. Bu parçanın izleri tazeliğini korurken radyolar yeni favorilerini belirlemişlerdi bile: “21 Questions”. Şarkıda hoş bir fon müziği bulunuyor. Tam bir tatil şarkısı olarak nitelendirilebilecek olan parçada Nate Doog’un nakarat düetini görüyoruz. Bu da şarkıyı keyifli kılan önemli etkenler arasında.

Albümde toplam 20 şarkı bulunuyor. Bunlardan biri giriş (intro) düzenlemesi. Albüm bozuk para şıngırtısı ve silah sesi ile başlıyor. Bu ayrıntının, albümün içeriğiyle olan ilişkisi dikkat çekici özellik taşıyor. İlginç bir nakarat bölümüne sahip olan ve şarkı listesinin ikinci sırasında yer alan “What’s Up Gangsta”nın, giriş parçası olma niteliğine pek da sahip olmadığı düşünülebilir. Ancak albüme kattığı hoş etkiler de yok değil.

Albümün en çok ilgi gören parçalarının başında gelen “In Da Club”ın yanısıra Eminem’in yaşamını anlatan 8 Mile’ın “Wanksta!” adlı soundtrack çalışması da bu albümde yer alıyor.Bunun dışında gerçekten kaliteli ve hit olmaya aday diğer şarkılardan da kısaca söz etmek gerekirse, öncelikli olarak; çok hareketli olmayan ve değerli parçalar olarak dikkat çeken “High All The Time”, Eminem düetli “Patiently Waiting”, her yerinden savaş ve silah sesleri çıkan şarkı “Heat”, “If I Can’t” ve pop tarzı hoş nakaratıyla “P.I.M.P.”ten bahsedebiliriz.

Albümde, 50 Cent’in önceki albümünde de olduğu gibi birkaç düet bulunuyor. Düete katılan ünlüler ise bu sefer Nate Dogg, Eminem, Young Buc ve Tony Yayo. Bu sefer konuk listesi görüldüğü gibi pek kalabalık değil. Gözler Dr.Dre’yi arasa da, o, bu albüm çalışmasında yer almamış.

Şarkı sözleri 50 Cent klasiklerinden çok farklı değil… Tarz olarak Eminem’e ne kadar benzediği biliniyor. Yine sataşmalar, laf atmalar, hakaretler eksik değil. Bunların yanında dokunaklı ve keyifli sözleri olan parçalar da bulunuyor. Aşk dolu ifadelere yer veren “21 Questions”, buözelliklere sahip parçalar arasında sayılabilir.

Albümün diğer şarkıları ise şunlar: “Many Men”, “Blood Hound”, “Back Down”, “Like My Style”, “Poor Lil Rich”, “Don’t Push Me”, Gotta Make It To Heaven”, “U Not Like Me” ve “Life Is On The Line”.

50 Cent’in “Get Rich or Die Tryin’” albümü, hiphop sevenlerin kaçırmaması gereken bir çalışma. 2003 yazına damgasını vuran bu adamla henüz tanışmadıysanız acele etmelisiniz.

Hiç yorum yok: