Sponsor

27 Aralık 2008 Cumartesi

Issız Adam Filmi İzle, Online İzle, İndirmeden İzle, Bedava İzle

ıssızadam.jpg

Alper 30lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken; Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’ nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

Ada 20′ li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper’ in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu’ nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada’ nın güzelliğinden etkilenir ve Ada’ yı takip etmeye başlar. Ada’ nın aradığı kitabi bulmuştur. ilk sayfasına telefon numarasını yazar. Ada’ nın işyerine kadar devam eden takip, Alper’ in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada’ ya vermesiyle son bulur. Ada ve Alper’ in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içersinde Ada’ ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper’ in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere; Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır.

Issız Adam, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film.

Birbirlerine zıt hayatlar sürdüren Alper ve Ada, bir kitapçıda karşılaşırlar. 30’larında, kendi restoranının aşçısı olan Alper lüks bir düzen içinde gününü gün ettiği bir hayat sürmektedir. Hayatını çocuk kostümleri tasarlayıp dikerek devam ettiren 20’li yaşlarındaki Ada ise mütevazi bir hayat sürer. Sadece çapkınlık alışkanlığıyla karşılaştıkları kitapçıdan Ada’yı iş yerine kadar takip eden Alper, Ada’nın kitapçıda aradığı kitabı ona hediye eder. Bir ilişkiyi başlatan bu tanışmanın sonrasında kendini aşka kaptıran Ada’ya karşılık Alper, daha önceden sürdürdüğü modern hayatın içinde ona yer açmaya çalışırken boğuluyordur.

Alper, 30’lu yaşlarda, kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. İşinde başarılıdır ama özel yaşantısını düzene koyamamıştır. Yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayıp giderken, hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’nun arka sokaklarında, aradığı eski plağı almak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

Ada 20’li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, mütevazı, hayatta fazla iniş çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu’nda dolaşırken, Alper’ le ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada’nın güzelliğinden etkilenir ve Ada’yı takip etmeye başlar. Tanışma bahanesiyle, Ada’nın aradığı kitabı bulup alan Alper, kitabı Ada’ya hediye eder. Yaşanacak tutkulu aşk işte bu kitapla başlar. Alper sürdürdüğü hayatın içerisinde Ada’ya yer açmaya çalıştıkça, kendi alanının daraldığını fark eder. Ada, Alper’in kanındaki mikroptan habersiz aşkının keyfini çıkarmaktadır. Ada ve Alper, becerebildikleri kadarıyla, hayatın izin verdiği ölçüde aşklarını yaşarlar.

Mustafa Hakkında Herşey’de hayatın bize söylediği yalanlardan bahsederek, Babam ve Oğlum’da Ege’li bir ailenin içinden bakarak, Ulak’ta hikâyelere inanarak yaşadığımız dünyayı bizlere anlatan Çağan Irmak, bu kez de öyküsünü bir metropolden yazıyor.

Çekimleri 5 hafta süren filmde doğal mekanlar, karakterlerin özelliklerine göre giydirilip yeniden dekore edildi. Çağan Irmak, bu filminde de birçok başarıya birlikte imza attığı teknik ekibini, aralarına 2006 Tayland Dünya Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni seçilen Gökhan Tiryaki’yi de alarak yeniden bir araya getirdi.

Kalabalık bir yaylı grubunun da canlı kayıt yaptığı filmin orijinal müzikleri ARIA’ya ait. Filmde ayrıca 70’lerin çok değerli şarkıları da kullanıldı. Ekibi ve oyuncuları, filmin özellikle hayatın içinden ve doğal olması konusunda yönlendiren yönetmen, oyuncuların canlandırdığı karakterlerin etkisinde kalmamaları içinde özel çalışmalar yaptırdı.

Zaman zaman gizli kamera, zaman zaman da dev figürasyon kadrosuyla Beyoğlu çekimleri yapılan filmin bazı sahneleri için Tarsus’a gidildi. 2.35 çekilen filmin laboratuar çalışmaları Sinefekt Stüdyolarında yapıldı. Tamamı sesli çekilen filmin ses kayıtları için , yurtdışından getirilen bir ekiple hassas ve özenli bir çalışma yürütüldü.

Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Melis Birkan, Yıldız Kültür, Goncagül Sunar, Gözde Kansu, Cemal Hünal, Aslı Aybars
Senaryo: Çağan Irmak
Tür: Dram, Romantik
Dil: Türkçe

Hiç yorum yok: