Sponsor

24 Kasım 2008 Pazartesi

Testere 5 - Saw V

Tür : Aksiyon / Gerilim / Korku / Suç / Gizem
Gösterim Tarihi : 24 Ekim 2008
Yönetmen : David Hackl
Senaryo : Patrick Melton , Marcus Dunstan
Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong
Müzik : Charlie Clouser
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Julie Benz (Brit) , Meagan Good (Luba) , Shawnee Smith (Amanda Young) , Scott Patterson (Agent Strahm) , Tobin Bell (Jigsaw / John Kramer)
Hoffman dışardan bakıldığında Jigsaw efsanesini devam ettirecek tek kişi olarak gözükmektedir. Ama Hoffman’ın bu sırrı tehdit edilince, sağ kalan herkesi tek tek avlamaya geri döner.

Testere efsanesi beşinci devam filmiyle sürüyor. Seri, eski saygınlığını yitirmeye başlasa da, ilk filmlerinin hatırına yine bir sürü insanın ilgisini çekeceği su götürmez bir gerçek.

Testere V , serinin en iddialı bölümü olarak izleyici karşısına çıkıyor.

21 Kasım 2008 Cuma

Son Ders: Aşk ve Üniversite

Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008
Yönetmen : Mustafa Uğur Yağcıoğlu , Iraz Okumuş
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Ferhan Şensoy , Ece Uslu , Kaan Urgancıoğlu , Durul Bazan
“Hayatta söylemek istediklerini, duygularını, sevdiğini söylemeyi erteleme. Çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, yarın hiç olmayabilir.”

Yurt dışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin üniversiteli gençlere öğretecekleri, okuldaki müfredatla sınırlı kalmayacaktır. Oysa iddiasızdır bu yeni hoca; “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı”diye başlar. Ancak öğrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaşka bir dünya açılır önlerinde.

Saffet Hoca’nın, geçmişinin açığa çıkmasıyla birlikte üniversite öğrencisi Ulaş ile hayatı garip bir şekilde kesişir.

Bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Ölümcül Temas - Fatal Contact

Yönetmen: Richard Pearce
Yapım Yılı: 2008
Firma: American Broadcasting Company (ABC)
Süre: 1 saat 23 dk
Dil: İngilizce
Tür: aksiyon

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

Bombalar Altında - Under The BombsBombalar Altında - Under The Bombs

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 1 Ağustos 2008
Yönetmen : Philippe Aractingi
Senaryo : Philippe Aractingi , Michel Léviant
Görüntü Yönetmeni : Nidal Abdel Khalek
Müzik : Rene Aubry , Lazare Boghossian
Yapım : 2007, Fransa / Lübnan / İngiltere , 98 dk.

Oyuncular

Nada Abou Farhat (Zeina) , Georges Khabbaz (Tony) , Rawia Elchab , Bshara Atallah (Gazeteci)

Konu

Dubai’de yaşayan Zeina, kocasıyla boşanmanın eşiğindeyken oğlu Karim’i,evdeki kavgalardan etkilenmesin diye Lübnan’da yaşayan kız kardeşininyanına yollar.

Oğlunu gönderdikten birkaç gün sonra, Lübnan’da savaş patlak verinceZeina, oğlunu görmek için Türkiye üzerinden Lübnan’a geçer ve kendisinigötürmeyi kabul eden tek taksi şoförü olan Tony ile tanışır.etraflarındaki korku ort****, ölümlere ve içinde bulundukları zorduruma rağmen Tony ve Zeina birbirlerine aşık olurlar.

Sundance Film Festivali’nde yarışan film, Venedik Film Festivali’nden de ödülle döndü.


bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

19 Kasım 2008 Çarşamba

Destere Fragman

Destere

Yönetmen: Ahmet Uygun, Gürcan Yurt
Senaryo: Gürcan Yurt
Müzik:
Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutlar

Oyuncular: Erol Günaydın, Tuna Orhan, Peker Açıkalın, Ceyhun Fersoy, Ali Çatalbaş, Volkan Demirok, Selin Denizli, Şamil Kafkas, Önder Açıkbaş

Tür: Komedi - Korku
Yapım: Türkiye
Dil: Türkçe
Dağıtıcı Firmalar: Tiglon
Internet adresi: http://destere.com



"Testere"nin yerli versiyonu olarak düşünülmüş, 'Robinson Crusoe & Cuma'nın çizeri Gürcan Yurt'un yazıp yönettiği film, 'H'leri söyleyemediği için adları 'H' ile başlayan (Hamza, Hamdi gibi) insanları işkenceden geçirerek öldüren Trakyalı bir seri katilin maceralarını konu alıyor. Seri katilin kendine kurban seçtiği Hayrettin ve Hayati adlı aynı köyde yaşayan iki Trakyalı çiftçidir. Bir gün kendilerini tanımadıkları bir köy evinin bodrumunda bulurlar ve katilin sesiyle banttan dinledikleri "Oyun üüle oynanmaz, büüyle oynanır" oyununun tam ortasına düşerler.








9 Kasım 2008 Pazar

Star Wars - The Clone Wars

Starwars, star wars izle

Yönetmen : Dave Filoni
Senaryo : George Lucas
Yapımcı : George Lucas
Müzik : Kevin Kiner
Sanat yönetmeni : Steward Lee
Tür : Animasyon, Bilim Kurgu, Macera
Yapım : ABD, Singapur 2008 90 dakika (Renkli)
Gösterim Tarihi : 15 Ağustos 2008
Dağıtıcı Firmalar : Warner Bros
Yapım : 2008, ABD , 90 dk.

Lucasfilm Animation’ın yapımcısı olduğu STAR WARS: KLON SAVAŞLARI, izleyiciyi yepyeni Star Wars maceralarına sürüklerken, Lucasfilm’in efsanevi hikaye anlatımı ile sinemaseverleri hayrete düşürecek, benzersiz bir animasyon stilini birleştiriyor.

STAR WARS: KLON SAVAŞLARI çok ama çok uzaklardaki galaksi için yepyeni bir görüntü ve ortam sunarken, Star Wars efsanesinin zenginliği ile bilgisayar yapımı animasyonun son noktasını birleştirecek.

İyi ile kötü arasındaki galaksilerarası mücadelenin ön safında, yaşlı genç tüm Star Wars hayranlarının çok sevdikleri Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi ve Padmé Amidala gibi karakterlerin yanı sıra, Anakin’in jedi öğrencisi Ahsoka gibi yepyeni kahramanlar da yer alacak.

Tehlike çok büyük, Star Wars evreninin kaderi cesur Jedi savaşçılarının ellerinde. Onların yiğitlikleri, aksiyon yüklü savaşları ve STAR WARS: KLON SAVAŞLARI’nı dolduran yepyeni açılımları beraberinde getiriyor.


Yasak Bölge - La Zona

Yasak bölge

imdb puanı : 7.3/10
Yapım : 2007, Meksika
Tür : Dram
Yönetmen : Rodrigo Plá
Senaryo : Rodrigo Plá, Laura Santullo
Oyuncular : Gerardo Taracena, Maribel Verdu, Daniel Giménez Cacho, Alan Chávez, Daniel Tovar, Carlos Bardem, Marina De Tavira, Mario Zaragoza, Andrés Montiel
Yapımcı : Alvaro Longoria
Görüntü Yönetmeni : Emiliano Villanueva
Müzik : Fernando Velázquez

Zengin bir grup insan, sefalet içindeki Mexico City’nin tam ortasında, yüksek duvarlarla çevrili ve ileri güvenlik sistemleriyle kuşatılmış lüks bir sitede, dış dünyadan izole bir hayat yaşamaktadır. Üç yoksul gencin bu özel bölgeye “sızmaları” ve hırsızlık yapmaları üzerine site yönetimi, yaşam tarzlarını korumak adına her yola başvurup kendi yasalarını vahşice uygulayacaktır.

Hırsızlardan Miguel, sitenin düzenlediği insan avı sırasında villalardan birinin bodrumuna saklanır ve yaşıtı lise öğrencisi Alejandro’dan yardım ister. Komşularının şiddet yanlısı tavırlarına rağmen Alejandro, gence yardım etmeye karar verir. Bu zor karar, onun hayat hakkındaki tüm görüşlerini altüst ederek içinde yaşadığı mükemmel toplumun aslında ne kadar vahşi ve yozlaşmış olduğunu anlamasını sağlayacaktır.

A Perfect Day - Unutulmaz Bir Gün

Unutulmaz bir gün

Tür :Dram
Yönetmen :Peter Levin
Senaryo :Joyce Eliason, Richard Paul Evans, Richard Paul Evans (Kitap)
Oyuncular :Frances Conroy, Kevin Dunn, Rob Lowe, Christopher Lloyd, Jude Ciccolella, Paget Brewster, Rowena King
Yapımcı :John J. Anderson, Kimberly C. Anderson
Görüntü Yönetmeni :Kees Van Oostrum
Müzik :Jeff Beal
Süre :1 saat, 27 dk.

Yazar Rob Harlan (Rob Lowe), bir anda popüler olup kitapları çok satanlar listesinde yer alınca, tüm hayallerinin gerçek olduğunu düşünür. Ancak bu ani başarı, onu ve aile hayatını tüketmeye başlar. Tesadüfen karşısına çıkan gizemli bir yabancının kehaneti ise her şeye tuz biber eker. Rob’un sadece 40 günlük ömrü kalmıştır. Bu kısacık sürede Rob, karısı ile kızının kalbini yeniden kazanabilecek midir?


2 Kasım 2008 Pazar

Kapı Komşusu izle

Yapım : 2007, Danimarka / Norveç / İsveç Tür : Gerilim / Psikolojik Yönetmen : Pål Sletaune Senaryo : Pål Sletaune Oyuncular : Kristoffer Joner, Cecilie A. Mosli, Julia Schacht, Anna Bache-Wiig, Michael Nyqvist Görüntü Yönetmeni : John Andreas Andersen Müzik : Simon Boswell Süre : 1 saat, 15 dk. Gösterim Tarihi : 23 Eylül 2005 Filmin Konusu : Yüzyılın başında inşa edilmiş, etkileyici bir bina. John bu binada, hoş bir dairede oturmaktadır. Bir gün asansörde komşu dairede yaşayan bir kızla tanışır. Daireyi iki kız

Ulak

Tür : Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 25 Ocak 2008
Yönetmen : Çağan Irmak
Senaryo : Çağan Irmak
Müzik : Evanthia Reboutsika
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Çetin Tekindor , Yetkin Dikinciler , Hümeyra , Feride Çetin , Şerif Sezer , Zuhal Gencer , Selda Özer
Zamansız ve mekânsız bir öykü… Düzeni yekten bozulmuş bir köye, köy köy dolaşan bir seyyahın, Zekeriya’nın gelişiyle ve beraberinde getirdiği sırlarla başlar film. Zekeriya ile gelen sırlar köye, geri dönülmez bir değişim yaşatacaktır. Filme adını veren “Ulak İbrahim”, çok yakında seyirciye yüzünü gösterecek ve tüm sırlar su yüzüne çıkacak…

Türk sineması ve tiyatrosunun önemli isimlerinin bir araya geldiği filmde, 25 kişilik bir çocuk oyuncu kadrosu da rol alıyor. Performanslarıyla, yönetmeni mutlu eden çocuk oyuncularıyla, “ULAK” izleyenlere umut veren bir film.

bölüm 1

bölüm 2

bölüm 3

bölüm 4